Herkes mahallesindeki okula gidecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2007 18:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Antalya'da bu yıl uygulanmaya başlanan İnternet üzerinden okula kayıt yaptırma, 60 öğrenciye kadar ulaşan yığılmaların önüne geçecek.

Geçtiğimiz yıl Ankara, İstanbul, Eskişehir ve İzmir illerinde başlayan internet ortamında kayıt 1 Haziran'dan beri Antalya'da da uygulanıyor. Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, "Yeni sistem ile herkes çocuğunu kendi bölgesindeki okul kayıt yaptıracak." dedi.

Haziranın başından beri Antalya'da uygulanmaya başlanan e-kayıt, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yaptığı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi bilgileri esas alınarak gerçekleştirilecek. Kayıt için velinin beyanı üzerinde TC kimlik numarası yer alan nüfus cüzdanı yeterli olacak. Eğer öğrenci başvurulan okulun sınırları içinde ikamet ediyorsa, "e-okul.meb.gov.tr" adresinden okul kodu ve şifresi girilerek kayıt yaptırılacak. Öğrenci adayı okulun bulunduğu bölgenin dışında ise veli bilgilendirilerek, bölgesindeki okula yönlendirilecek.

'e-kayıt' uygulamasında TÜİK verileri esas alınacağı için herkesin adresinin bulunduğu bölgede kayıt yaptıracağı bilgisini veren Osman Nuri Gülay "Okula kaydı yaptırılacak öğrencinin T.C. kimlik numarası sisteme girilince hangi adreste oturduğu ortaya çıkıyor. Çocuk, adresinin bulunduğu bölgesinin dışında bir okula kaydettirilmek istenirse sistem kabul etmiyor. Böylece herkes adresinin bulunduğu bölgedeki okula gitmiş olacak." diye konuştu.

Gülay, bazı bölgelerdeki okullara aşırı yüklenme olduğunu için sınıf mevcutlarının 60 öğrenciye kadar çıktığını belirterek, "Sistem ile bu yığılmanın önüne geçeceğiz." dedi. Gülay, şehit, malul ve muharip gazi çocuklarının ise talep etmeleri halinde istedikleri okula kayıtlarını yaptırabileceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber